Nokkoslankaa!

Bongasin Lankamaailmasta mielenkiintoista lankaa. Siinä on nokkoskuitua 30% ja villaa 70%. Päätin neuloa langasta huivin äitilleni. Tämä taitaakin olla isotöisin neuletyöni tähän mennessä. Langan väri on hieman harmaaseen taittava violetti. Ohje on Janina Kallion Bretty Basic.

Nokkoshuivi

Koirakaverille mantteli

Pieni koirakaverini tarvitsi uuden manttelin ja ehdottomasti halusin kokeilla sellaisen ompelua. Kaavat sain piirrettyä koiran vanhasta manttelista, mutta tein siihen hieman myös muutoksia. Liukaspintainen päälliskangas löytyi Eurokankaasta ja söpö sammakkokuvioinen fleece vuorikankaaksi tuli koiran omistajalta. Ompelussa oli omat haasteensa mm. heijastintereissä ja ompelujärjestyksessä, mutta selvisin niistä kokeneen ompeluystäväni Tanjan neuvoilla. Manttelista tuli hieno, toivottavasti koirakamu on tyytyväinen myös!

mantteli

Merinovilla lämmittää

Ompelin ystävälleni joululahjaksi ihanan pehmeästä merinovillakankaasta pipon ja putkihuivin. Ystäväni pitää lumesta, talvesta ja turkoosista väristä, joten tätä sopivampaa kangasta ei varmaan ole olemassakaan. Mahtava merinovillaneulos on tehty Suomessa! Kankaan tilasin Myllymuksuilta.

Merinoasusteet

Käsivarsineulontaa

Tämä idea oli odottanut kokeilua jo pitkän tovin listallani. Kaunis, kanervan värinen paksu lanka löytyi Lankamaailmasta. Tekniikkana tässä siis käsivarsineulonta/ranneneulonta. Mitään välineitä ei tarvita, vaan lankaa neulotaan käsillä. Ohjeita löytyy hyvin netistä. Tämän huivin käärin ystävälleni joulupukin pakettiin.

kasivarsineulottu