Ensimmäiset kirjoneulesukkani

Innostuin lähtemään mukaan 2018 joulukuussa Niina Laitisen Joulukalenterisukka KAL:iin (knit along, neulo mukana). Joulukalenterissa ideana on, että joka päivä ohjetta julkaistaan pieni pätkä, ja jos neuloo ohjeen tahdissa, sukat valmistuvat jouluksi. En ollut ennen neulonut ollenkaan kirjoneuletta, joten vähän jännitti miten onnistun. Ja koska olin (olen edelleen) lankojenostolakossa, piti langat löytyä omista varastoista. Lankana käytin Novitan 7 veljestä, värit pinkki, vihreä ja musta. Tämä oli hauska (kylläkin todella työläs) projekti ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Sukat annoin ystävälleni joululahjaksi.

Samistelupipot koko perheelle

Kaveri tilasi minulta neulepipot perheelleen ja kummipojalleen. Toiveena oli punaiset äidille ja tyttärelle ja siniset isälle ja kummipojalle. Valitsin langaksi tosi pehmeää Schachenmayrin merinovillalankaa (vesipestävää) Merletosta. Lanka oli melko ohutta, joten pipojen neulomiseen vierähti aika kauan aikaa. Näistä tuli kuitenkin tosi kivat, toivottavasti myös kaveri perheineen on tyytyväinen! 🙂

Nokkoslankaa!

Bongasin Lankamaailmasta mielenkiintoista lankaa. Siinä on nokkoskuitua 30% ja villaa 70%. Päätin neuloa langasta huivin äitilleni. Tämä taitaakin olla isotöisin neuletyöni tähän mennessä. Langan väri on hieman harmaaseen taittava violetti. Ohje on Janina Kallion Bretty Basic.

Nokkoshuivi

Käsivarsineulontaa

Tämä idea oli odottanut kokeilua jo pitkän tovin listallani. Kaunis, kanervan värinen paksu lanka löytyi Lankamaailmasta. Tekniikkana tässä siis käsivarsineulonta/ranneneulonta. Mitään välineitä ei tarvita, vaan lankaa neulotaan käsillä. Ohjeita löytyy hyvin netistä. Tämän huivin käärin ystävälleni joulupukin pakettiin.

kasivarsineulottu